menu

CHESTNUT BUD

Leef bij de dag

CHESTNUT BUD

Aesculus hippocastanum

Paardenkastanjeknop

 

Chestnut Bud is voor mensen die geen lessen uit het leven weten te trekken. Ze blijven maar dezelfde fouten maken, door iedere keer terug te vallen op dezelfde (ongezonde) gewoontes zoals roken en ongezond eten. Of steeds kiezen voor dezelfde soort baan. En dan zijn ze verbaasd dat ze daar geen voldoening in vinden. Wat ook wel gebeurt is dat ze zien dat een ander een vergissing begaat en zijzelf daar dan toch niets van leren. Ze kijken niet op of om en blijven dezelfde fouten maken.

 

Het is weliswaar goed om niet al te lang bij het verleden stil te staan, maar in de stemming van de Chestnut Bud (paardenkastanjeknop) wordt dat bijna een automatisme. We denken zo weinig na over het gebeurde, dat we er niet wijzer van worden en gedoemd zijn in herhaling te vallen. Door Chestnut Bud staan we meer open voor werkelijk nieuwe ervaringen.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Voor degenen die te weinig hun voordeel doen met wat ze hebben gezien en meegemaakt, en die veel trager zijn in het verwerken van de alledaagse levenslessen.

Waar sommigen maar één keer iets hoeven mee te maken om te weten hoe de hazen lopen, zullen deze mensen meerdere keren hun neus stoten. Tot hun eigen schade en schande moeten ze bekennen dat ze herhaaldelijk dezelfde fout maken, terwijl één keer het haasje zijn al duidelijk genoeg had moeten zijn. Of het was hen helemaal nooit overkomen, als ze maar eens beter op anderen hadden gelet.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.