Honeysuckle – Kamperfoelie (Lonicera caprifolium)

Honeysuckle is de bloesem van leven in het heden, toekomstgericht met het verleden als basis.
.
.

Honeysuckle is voor mensen die niet in het heden maar in het verleden leven. Een wat onschuldiger variant is heimwee, dat evenals nostalgie hoort bij Honeysuckle.
Ze hebben het gevoel dat ze weinig hebben om naar vooruit te zien. Gevolg is dat ze met hun gedachten blijven hangen in het verleden, wat vertrouwder is (ook al
was dat hen niet goed gezind).

De bloesem helpt ons te leren van het verleden zonder dat volledig te herbeleven, zodat we met het heden verder kunnen en ook met plezier uitkijken naar de dag van morgen.

De beschrijving van Edward Bach

Mensen die veel in het verleden leven, toen ze misschien zeer gelukkig waren, of die voortdurend moeten denken aan een dierbare die ze zijn verloren of ambities
die nooit zijn uitgekomen. Ze denken dat ze nooit meer zo gelukkig worden als ze toen.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.