Veelgestelde vragen over Bach bloesems

Bach bloesems. Al ruim 80 jaar vertrouwd.

Heb je vragen over het gebruik van een van onze Bach producten? De veelgestelde vragen hebben we voor jou alvast op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via ons contactpagina. Een van onze specialisten zal je dan verder helpen.

Hoe neem ik de bloesems in?

Voeg 2 druppels van elke door jou gekozen bloesem toe aan een glas water. Drink dit sloksgewijs op. Neem minstens 4 maal zo’n glas water per dag. Indien je meerdere bloesems gebruikt is het handiger als je een 30 ml pipetflesje (mengflesje) koopt waar je van iedere bloesem 2 druppels in doet, vervolgens het flesje vult met water en hiervan minimaal 4x 4 druppels per dag van neemt. Om het water vers te houden kunt je naar wens een theelepel appelazijn toevoegen.

Werken de Bach bloesems sneller als je ze niet verdunt?

Er is geen verschil in kracht of snelheid van de werking als je de bloesems onverdund inneemt. Echter, de alcohol geeft een scherpere smaak bij de onverdunde versie, zodat het misschien voor de gebruiker lijkt dat het een snellere werking heeft. Dit is echter niet het geval. Wel adviseren wij de Bach bloesems niet met liters water te verdunnen. Gebeurt dit wel (bijv. in een paardendrinkbak), doe er dan meerdere druppels in.

Kan ik Bach bloesems gebruiken tijdens de zwangerschap?

Als je twijfels hebt adviseren wij altijd eerst de dokter of verloskundige te raadplegen. Met betrekking tot de alcohol zien wij geen gevaar, omdat het zo’n kleine hoeveelheid is. Indien je zich houdt aan de gebruikelijke dosering kun je de bloesems met een gerust gevoel toepassen.

Wanneer kan ik stoppen met het innemen van de Bach bloesems?

Wanneer het probleem met de heftige emotie is verdwenen die behandeld werd. Het is niet noodzakelijk om de bloesems te blijven nemen voor het geval dat het terugkomt. Het is niet verslavend of schadelijk om ze te blijven nemen.

Waarom zit er alcohol in de Bach bloesems?

Dr. Edward Bach gebruikte de alcohol voor het conserveren. Dit is noodzakelijk voor de microbacteriën die anders kunnen groeien in het op water gebaseerde middel. Alcohol is dus geen actief middel, maar wordt puur toegevoegd voor de houdbaarheid.

Hoe snel kun je verschil merken na het innemen van de bloesems?

Bij sommige personen zijn er al direct verschillen merkbaar, bij een ander kan het een tijdje duren. Het is ook afhankelijk van het type emotie dat wordt behandeld. Elk geval is uniek.

Hoeveel Bach bloesems kan ik tegelijk innemen?

Wij adviseren niet meer dan 7 verschillende bloesems per keer te nemen. Het lijkt soms dat meerdere bloesems van toepassing zijn, maar probeer dan te voelen wat je op dat moment voelt en kies dan degene die daarbij horen. Gevoelens en emoties uit het verleden kunnen later behandeld worden, eerst de gevoelens van het heden dienen behandeld te worden.

Kunnen de bloesems alleen aan water toegevoegd worden?

Nee, ze kunnen ook toegevoegd worden aan thee, koffie, frisdrank, vruchtensap, etc. Omdat het gezondheidsproducten zijn, gaan we standaard uit van (mineraal)water. Bij hete dranken zal de alcohol verdampen, maar dat heeft geen effect op de bloesems.

Mijn vraag staat er niet tussen

Wanneer je nog vragen hebt over Bach bloesems en je hebt deze niet op onze website kunnen vinden, neem dan contact met ons op via onderstaande link.

Shop de Bach bloesems online