Willow – Wilg (Salix vitellina)

bloesem willow- wilg - bach bloesem

Wanneer je merkt dat je verbitterd bent, vanwege de gebeurtenissen in je leven
en je vindt dat dit ten koste gaat van je dagelijks welzijn…
dan is daar de Bach bloesem Willow om je hierbij te ondersteunen.

Willow is voor mensen die wrokkig en verbitterd zijn vanwege de manier waarop het leven voor hen is verlopen. In de toestand van de Willow misgunnen zij anderen hun succes en gelukt. Ze kunnen als hun leven wel goed verloopt, dat maar moeilijk toegeven. We mopperen liever en neigen tot rancune en zelfbeklag.

De Bach bloesem Willow kan weer optimisme en vertrouwen wekken. Het helpt ons aan een houding die anderen meer gunt en brengt ons tot het inzicht dat negatieve gedachten de ellende waar wij ons over beklagen juist oproepen. Willow hoort bij de emotiegroep: Vind hoop en geluk. Net zoals de bloesems: Larch, Elm, Pine, Oak, Crab Apple, Star of Bethlehem en de Sweet Chestnut.

De beschrijving van Edward Bach:

Voor diegenen die te maken hebben gekregen met tegenslag of pech en die moeite hebben dat te aanvaarden, zonder zich er overigens al te zeer over te beklagen, omdat ze het leven te zeer laten afhangen van succes. Ze hebben het gevoel dat ze een dergelijke beproeving niet verdiend hebben, dat het niet eerlijk was, en daar zijn ze verbitterd over geraakt. Vaak hebben ze geen belangstelling meer voor de dingen en activiteiten waar ze vroeger nog van konden genieten.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.