Holly – Hulst (Ilex aquifolium)

 

Holly is de bloesem van een open hart, tolerantie en liefdevol, vrijgevigheid en levenslust.

Holly

De koude decembermaand is van start gegaan! Bij deze maand past er niets beter dan de Bach bloesem Holly. Ontdek hoe Holly jouw emotionele welzijn kan ondersteunen. Maar eerst nog even een opfriscursus: wie is dr. Edward Bach ook alweer?

https://www.bachbloesemadvies.nl/infohoek/bach-bloesem-overzicht/bach-bloesem-holly-of-hulst.htm

 

De geschiedenis van dr. Edward Bach

Laten we even terugreizen naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Toen werd het systeem van de bloesems ontwikkeld door Edward Bach, een Engelse bacterioloog, arts en patholoog. Hij geloofde dat emotioneel welzijn de sleutel is naar algeheel welzijn. Hij onderzocht het gebruik van bloemen en planten op een eenvoudige en natuurlijke manier om emotionele balans te vinden. Daarna richtte hij het Bach Centre op in Oxfordshire in Engeland, waar hij de bloesems verder ontwikkelde tot wat ze vandaag de dag zijn. De Bach-producten worden nog steeds volgens het originele recept van Edward Bach gemaakt!

 

Holly voor liefde om je heen

De sfeervolle feestdagen komen er ook weer aan, dit betekent veel gezelligheid. Daarentegen kan het niet altijd zo gaan zoals je in gedachten hebt, misschien kunnen er wel ruzies of familieproblemen ontstaan. Iedereen is wel eens vervuld met de gevoelens van felheid, vijandigheid, of nijd. Maak je  geen zorgen: zelfs op deze momenten is Holly er om jou te ondersteunen. Gebruik deze bloesem voor het openen van je hart of om tolerant, liefdevol, vrijgevig en levenslustig te zijn.

Hoe neem je het in? Het is heel eenvoudig: gebruik 2 druppels Holly in een glas water (100 ml) of doe rechtstreeks 2 druppels op de tong. Onthoud dat de dagelijkse portie max. 20 druppels (verdeeld over de dag) zijn.

 

De 38 Bach bloesems samenstellen met bloesemwijzer

Inmiddels ken je Dr. Edward Bach en zijn geschiedenis, maar wist je ook dat hij 80 jaar geleden de 38 bloesems ontwikkelde en behoren tot zeven emotiegroepen? Dit zijn de emotiegroepen: Je zorgen overwinnen, Ken jezelf, Blijf bij jezelf, Leef de dag, Leven en laten leven, Maak contact met anderen en Vind hoop en geluk. Wist je dat je speciaal met de bloesemwijzer een eigen persoonlijke mix kunt samenstellen, die volledig afgestemd is op jouw emotie?. De keuze is groot: je kunt kiezen uit de 38 Bach bloesems. Vind je dit lastig en zijn er twijfels aan je eigen persoonlijke mix? Dan zijn er speciale therapeuten die jou verder kunnen helpen. Laten we eerst de emotiegroepen nog even puntsgewijs op een rijtje zetten:

 

  • Je zorgen overwinnen

Moet jij een presentatie houden, een toets maken of heb jij andere spannende momenten? Of ben je bezorgd omdat het wat minder goed gaat met een ander? Dan kunnen deze bloesems jou ondersteunen in dit soort momenten: Aspen, Cherry Plum, Rock Rose, Mimulus en Red Chestnut.

 

  • Ken jezelf

Het maken van moeilijke keuzes of weinig motivatie hebben en het vervolgens uitstellen, is iets wat iedereen herkent. Soms wordt het lastig om weer op gang te komen. De bloesems: Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Seleranthus en Wild Oat kunnen jou helpen om je energieker dan ooit te voelen.

 

  • Blijf bij je zelf

Een kort lontje hebben, dat is iets wat iedereen wel eens heeft. Of geen nee kunnen zeggen en moeite hebben met veranderingen. Het uiten van je ware gevoelens blijft soms moeilijk. Herken jij dit bij jezelf wel eens terug? Dan is deze emotiegroep iets voor jou. Zo valt de Bach bloesem Holly ook onder deze emotiegroep. De andere bloesems zijn: Agrimony, Centaury en Walnut.

 

  • Leef de dag

Bij deze groep gaat het om het zoeken naar de balans in geest en lichaam. Ben jij wel eens afwezig omdat je zit te dromen? Of ervaar je een zwaarmoedig gevoel of heimwee naar vroeger? Dan past deze emotiegroep het beste bij jou. De Bach bloesems: Chestnut Bud, Clematis, Honeysuckle, Mustard, Olive, White Chestnut en Wild Rose kunnen jou hierbij helpen.

 

  • Leven en laten leven

Er zijn altijd mensen die kritisch zijn en het zichzelf moeilijk maken, ben jij daar één van? Bij deze groep draait het om ontspanning en jezelf te aanvaarden. Herken jij jezelf hierin? Probeer dan eens de bloesems: Beech, Chicory, Rock Water, Vervain of Vine.

 

  • Maak contact met anderen

Heb jij moeite met de eerste stap zetten in een gesprek? Je wilt wel, maar het lukt gewoon niet. Zo nu en dan kan dat enorm moeilijk zijn, maar de bloesems: Heather, Impatiens en Water Violet kunnen jou hierbij een steuntje in de rug geven. Het kan zorgen voor openheid en spontaniteit, maar ook het geduldig en ontspannen zijn tijdens een gesprek.

 

  • Vind hoop en geluk

Het belangrijkste is om hoopvol en gelukkig te zijn, maar dat gaat niet altijd door het gebrek aan zelfvertrouwen of bedroefdheid. Geef jezelf eens de tijd en rust om goed na te denken over jouw dromen en doelen. Met behulp van de bloesems: Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine, Star of Bethelem, Sweet Chestnut en Willow, kun jij weer het geloof en vertrouwen hebben. Je kunt het lot weer in eigen handen hebben en weer in evenwicht zijn.