Agrimony – Agrimonie (Agrimonia)

bloesem agrimonia - Bach bloesem

Agrimony is de bloesem van optimisme, van echt jezelf zijn en je zorgen niet verbergen.

Agrimony.is de bloesem van de mensen die hun zorgen verborgen houden achter een masker van plezier en geluk. De droevige clown die zijn innerlijk leed verbergt door het middelpunt van het feest te zijn, is het archetype voor de Agrimony. Zijn vrienden komen er vaak als laatsten achter dat er iets mis is in het persoonlijk leven van de Agrimony. Ze zijn meestal niet graag alleen, want zonder gezelschap glijdt het ‘vrolijke’ masker van hun gezicht. Daarom zijn ze druk met vrienden, feestjes en entertainment. Enkel wanneer ze ‘s nachts alleen zijn met hun gedachten, steekt de geestelijke kwelling die zij hebben onderdrukt weer de kop op.

Agrimony is er wanneer we in het reine willen komen met de donkere kant van ons leven en onze persoonlijkheid, zodat we als mens meer in balans komen. We zullen ons gevoel voor humor of ons vermogen om de dag door te komen er niet door kwijtraken, maar komen erachter dat zorgen niet verdwijnen door ze weg te lachen. Als stemmingsbloesem zal iedereen die moeilijkheden uit de weg probeert te gaan en die met grappen en neplachen de pijnlijke realiteit probeert te verbloemen, baat hebben bij Agrimony

De beschrijving van Edward Bach

Voor de joviale, vrolijke, humoristische mensen die houden van vrede en van slag raken door conflicten of ruzie. Hoewel ze over het algemeen problemen hebben en gekweld, rusteloos en bezorgd zijn in lichaam of geest, verbergen ze hun zorgen achter hun humor en spot en worden ze beschouwd als zeer goede vrienden om te hebben.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.