White Chestnut – Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum)

bloesem White Chestnut - Bach bloesem

White Chestnut is de bloesem voor onwenselijke gedachten en oneigenlijke argumenten
die steeds door je gedachten spelen en waardoor we ons niet kunnen concentreren.

De gedachten van White Chestnut (paardenkastanje) zijn meer dan eens omschreven als “onrustbarend”, maar het gaat niet zozeer om het angstaanjagende ervan als wel om het feit dat ze steeds maar terugkomen. Ze zeuren ons aan het hoofd zoals een hond aan een kluif kan sleuren. De gedachten van White Chestnut leiden tot niets. Ze malen maar rond, als een band die steeds opnieuw opstart.

De bloesem helpt ons weer logisch te denken. De problemen die mogelijk de onderliggende oorzaak vormen van de situatie, kunnen we dan weer rustig en rationeel te lijf.

De beschrijving van Edward Bach

Voor mensen die bepaalde gedachten, ideeën en argumenten die ze eigenlijk niet toe willen laten maar die ze niet tegen kunnen houden. Meestal gebeurt dat op een moment dat de geest te weinig om handen heeft. Gedachten die maar in ons hoofd blijven cirkelen en niet weggaan, of weer terugkomen nadat we ze hadden weggesluisd. Ze blijven ons maar door het hoofd jagen, tot het een heuse kwelling wordt. De aanwezigheid van zulke onaangename gedachten verstoort de vrede en is fnuikend voor de concentratie of het vermogen plezier te beleven aan waar men mee bezig is.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.