Scleranthus – Hardbloem (Scleranthus annuus)

bloesem Scleranthus - Bach bloesem

Mensen die er moeite mee hebben keuzes te maken,
kunnen zich vinden in de bloesem Scleranthus.
Door de bloesem Scleranthus krijgen ze weer aansluiting met hun intuïtie.

De bloesem Scleranthus helpt als we maar niet tot een besluit kunnen komen. De ene keer zijn er twee opties, de andere keer zijn het er meer. De onzekerheid van Scleranthus (hardbloem) speelt parten bij kleine en misschien toch niet zo kleine beslissingen. Is die besluiteloosheid het gevolg is van dieper verborgen ambities die we hebben met ons leven, is Wild Oat wellicht beter geschikt. “Ik wil iets doen dat de moeite waard is. Zal trouwen en kinderen krijgen mij wel voldoening geven?” Soms komt de besluiteloosheid van Scleranthus op een andere manier naar buiten. We krijgen weer aansluiting met onze intuïtie en zijn in staat om een duidelijke keuze te maken.

De beschrijving van Edward Bach

Mensen die er moeite mee hebben dat ze maar niet kunnen kiezen uit twee verschillende mogelijkheden. Meestal zijn het rustige lieden die hun ellende in stilte dragen, omdat ze er weinig voor voelen er met anderen over te praten.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.