Aspen – Ratelpopulier Esp (Populus tremula)

bloesem Aspen - Bach bloesem

Wanneer je wel eens vage onbestemde angsten ervaart waar geen reden voor is,
maar waarbij je nekharen overeind gaan staan,
dan kan de bloesem Aspen je ondersteunen.

Aspen is de bloesem voor angsten waarvoor geen oorzaak kan worden aangewezen. Enerzijds kan het zijn dat de angst van Aspen (esp) niet meer is dan een voorgevoel, het ongemakkelijke gevoel dat er iets onplezierigs staat te gebeuren. Anderzijds kan het gaan om een serieuze angst, met lichamelijke symptomen zoals overeind staande haren.

Sommige mensen zien de bloesem Aspen als een angst die alleen ‘s nachts opkomt, omdat het samenhangt met nachtmerries. Aspen zou zeker een juiste bloesem zijn voordegenen die ‘s nachts wakker liggen, uit angst voor iets onbestemds. Dr. Bach zei echter dat bang zijn in het donker een angst is voor Mimulus, omdat de oorzaakduidelijk kan worden aangegeven (het donker). Bovendien doen de onbestemde angsten van Aspen zich net zo goed overdag voor, in het volle zonlicht.

De beschrijving van Edward Bach

Vage, onbestemde angsten waar geen verklaring of reden voor is aan te wijzen. Toch kan je doodsbenauwd zijn dat er iets vreselijks zal gebeuren, al weet hij zelf niet wat. Zulke vage, onverklaarbare angsten kunnen zich zowel overdag als ‘s nachts voordoen. De mensen die eraan lijden, zijn vaak ook bang er met anderen over te beginnen.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.