Walnut – Walnoot (Juglans regia)

bloesem walnut - Bach bloesem

Walnut is de bloesem waardoor we ons beter kunnen afschermen
van invloeden van buiten, en dan in het bijzonder tegen veranderingen.


Walnut (walnoot) mensen hebben hun levensvervulling gevonden, al twijfelen ze soms als ze horen welke meningen en theorieën anderen erop na believen te houden. In tegenstelling tot de mensen van Cerato, zullen degenen met de stemming van de Walnut niet zomaar anderen om hun mening vragen. Maar die meningen krijgen ze toch wel te horen, en onbewust laten ze er zich toch door beïnvloeden.

Als bloesem bij veranderingen is Walnut nuttig in elke overgangsfase van het leven, vanaf de geboorte en de eerste schoolklas tot aan de puberteit, het huwelijk en het krijgen van kinderen, met pensioen gaan en wat daarna nog komt. Het helpt de ketenen van het verleden te verbreken, zodat we ons vrijelijk kunnen bewegen richting de toekomst.

De beschrijving van Edward Bach

Voor diegenen die vastomlijnde idealen en ambities hebben en dat ook waarmaken, maar tegelijkertijd heel af en toe van hun eigen ideeën en doelstellingen worden afgebracht door het enthousiasme of de sterke overtuiging van anderen. Deze bloesem is er voor standvastigheid en tegen invloeden van buitenaf.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.