Crab Apple – Appel (Malus pumila)

bloesem Crab Apple - Bach bloesem

Merk je dat jij jezelf snel schaamt voor je lichaam?
Of voel jij je onrein en ben je obsessief je handen aan het wassen bijvoorbeeld?
Voor die mensen is de bloesem Crab Apple geschikt.

Crab Apple staat bekend als een reinigende bloesem, en vormt als zodanig het “zesde ingrediënt” dat is toegevoegd aan de zalf op basis van de originele crisisformule RESCUE van dr. Bach. Deze bloesem is vooral bedoeld voor mensen die ontevreden zijn over bepaalde aspecten van hun uiterlijk of hun persoonlijkheid, of die het gevoel hebben dat ze een besmetting of iets van gif onder de leden hebben.

In de gemoedstoestand van de Crab Apple (appel) hebben we geen oog voor werkelijke problemen en concentreren wij ons hevig op iets dat in feite niet meer is dan een klein onderdeel van het geheel. We kunnen Crab Apple nemen om ons te ontdoen van een bepaalde obsessie, zoals de drang voortdurend je handen te willenwassen, te kijken of je echt overal het licht hebt uitgedaan enz.

De beschrijving van Edward Bach

Voor mensen in grote nood, die tijdelijk verkeren in een situatie die hen erg ongelukkig maakt. De schok van slecht nieuws, het verlies van een dierbare, de schrik in de benen na een ongeluk enz. Aan degenen die aanvankelijk niet getroost willen worden geeft deze Star of Bethlehem bloesem toch enige verlichting.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.