Centaury – Duizendguldenkruid (Centaurium umbellatum)

Centaury is de bloesem van vermogen om voor jezelf op te komen, assertiviteit, bewust vrijgevig zijn.

.

Centaury is er voor mensen die moeite hebben met “nee” zeggen. De mensen van Centaury (duizendguldenkruid) zijn vriendelijk, zachtmoedig en hulpvaardig. Alleen
maken sommige mensen daar brutaalweg misbruik van, waardoor de Centaury-mens in plaats van een bereidwillige hulp tot slaaf kan worden van anderen.

Niet dat de bloesem van de Centaury ervoor zorgt dat we gehard of gevoelloos worden.
Wat het doet is ons meer moed en wilskracht geven. We durven eerder een grens te trekken en ruimte voor onszelf te creëren, weg van het hebberige en bazige van
anderen.

De beschrijving van Edward Bach

Vriendelijke, rustige, zachtaardige mensen die op het overdrevene af hulpvaardig zijn.
Daarbij overschatten ze hun eigen krachten. Hun bereidwilligheid is zo groot dat hun hulp op het laatst bijna afgedwongen lijkt in plaats van vrijwillig verleend.
Door hun goedaardig karakter neigen ze ertoe te veel hooi op hun vork te nemen, waardoor ze aan een eigen leven nauwelijks meer toekomen.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.