menu

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 

Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.

Alles over Bach bloesems

Het Bach systeem kent 38 remedies. Die zijn in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw allemaal ontdekt door dr. Edward Bach, een bekend bacterioloog, arts en patholoog.

Elk van deze remedies hoort bij een fundamentele menselijke emotie. Mimulus bijvoorbeeld is de remedie voor als we ongerust of ergens angstig voor zijn. Als we kiezen voor deze remedie, helpt dat onze angsten te boven te komen.

Edward Bach heeft zijn systeem zo simpel mogelijk willen houden. In het begin kijkt u er misschien tegenop, maar eenieder kan het leren. Op deze site is alles te vinden wat u maar nodig hebt om ermee te kunnen beginnen. De Bach remedies worden verkocht in vloeibare vorm. Het werkt volgens het principe dat u de remedies waar u baat bij hebt, zelf mengt. Daardoor is de kans het grootst dat de mix van remedies direct aansluit op uw gevoelstoestand van dat moment. Evenals Bach zijn wij ervan overtuigd dat genezen op emotioneel niveau een kettingreactie teweegbrengt op andere niveaus: een gezond gevoelsleven en een evenwichtige persoonlijkheid stellen het lichaam in staat zijn natuurlijke gezondheidstoestand te hervinden.

Benut de hier gegeven informatie om van elke remedie te zien wat die inhoudt en waar het voor is. We leggen uit hoe u de remedies moet uitkiezen en hoe u ze samenstelt. Verder hebben we veel leestips voor degenen die er meer van willen weten. U kunt ook nog meer te weten komen over het principe van de eenvoud, waar het hele systeem en het werk van het Bach Centre op berusten.