Sweet Chestnut – Tamme kastanje (Castanea sativa)

De bloesem Sweet Chestnut is er voor mensen die geen uitweg meer zien in hun emoties.
Het ondersteunt ons de regie te behouden en weer nieuwe hoop en kracht te krijgen.

De bloesem Sweet Chestnut is de bloesem voor mensen die er geen heil meer in zien. Ze hebben alles al uitgeprobeerd en zien geen uitweg meer. Ze hebben het gevoel dat een lege woestenij het enige is wat hen nog rest. Terwijl mensen met de gemoedstoestand van Gorse het al opgeven zonder alle mogelijkheden te hebben uitgeput, zal de persoon van Sweet Chestnut (tamme kastanje) echt aan het eind van zijn Latijn zijn. Voor hen is het de ultieme wanhoop.

In deze extreme toestand helpt deze bloesem ons de regie te behouden en weer nieuwe hoop en kracht te krijgen. Soms doet zich op een moment dat we het het minst verwachten ineens een nieuwe mogelijkheid voor.

De beschrijving van Edward Bach

Voor die momenten die sommige mensen overkomen, wanneer het leed ondraaglijk lijkt te worden. Wanneer je met je lichaam of geest het gevoel hebt dat de uiterste limiet bereikt is van wat je nog verdragen kunt en dat de instorting nabij is. Wanneer het lijkt of het een totale kaalslag zal worden.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.