menu

WILD OAT

Ken uzelf

WILD OAT

Bromus ramosus

Ruwe dravik

 

Wild Oat is de remedie voor mensen die het gevoel hebben dat ze iets zinvols willen doen met hun leven maar niet weten wat of hoe. Ze hebben de neiging heen en weer te zwalken, zonder het juiste pad te vinden. Het gevolg is dat ze somber en ontgoocheld raken.

 

De gemoedstoestand van de Wild Oat (ruwe dravik) is vergelijkbaar met die van de Scleranthus. Bij die laatste conditie is het doel zelf wel duidelijk, maar weten we niet hoe we daar bij uit moeten komen. Zo kan het voor u duidelijk zijn dat u beslist wilt trouwen. Alleen met wie? Dat is dus typisch een probleem van de Scleranthus, waarbij gekozen moet worden uit een beperkt aantal mogelijkheden.

 

Bij de toestand van de Wild Oat is het doel zelf minder scherp omlijnd. Zo kan het voor u duidelijk zijn dat u een zinvol leven wilt leiden. Maar betekent dat dan dat u moet trouwen of niet? Carrière moet maken? U moet bekeren tot een andere godsdienst? In de gemoedstoestand van de Wild Oat is het veel moeilijker te zien wat de mogelijkheden zijn, omdat er geen helderheid bestaat over het doel zelf.

 

Als we te maken hebben met deze geblokkeerde, vage ambitie zal Wild Oat ons op het juiste pad helpen. Het brengt ons weer in contact met onze vastberadenheid, waardoor we duidelijker zien welke weg we hebben te gaan.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Mensen die de ambitie hebben om iets uitzonderlijks te ondernemen, die veel ervaring willen opdoen en zoveel mogelijk de gelegenheid willen grijpen, willen genieten van het leven. Hun probleem is dat ze maar niet kunnen bepalen welk beroep ze moeten kiezen. Hoewel ze sterke ambities hebben, is er niets waar ze zich in het bijzonder toe aangetrokken voelen. Dat leidt tot vertraging en ontevredenheid.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.