menu

VERVAIN

Leven en laten leven

VERVAIN

Verbena officinalis

IJzerhard

Vervain mensen zijn perfectionisten met een uitgesproken rechtvaardigheidsgevoel. Ze zijn gezegend met een extreme geestelijke energie die ze graag stoppen in dingen waar ze in geloven.

 

Het enthousiasme van de Vervain (ijzerhard) kan aanstekelijk werken, en deze mensen hebben ook sterk de behoefte anderen over te halen tot hun standpunt.
Wordt dat echter tot in het extreme doorgedreven, dan kunnen het fanatici worden die niet in staat zijn te luisteren naar de mening van anderen. Ze maken het zichzelf soms moeilijk doordat ze de zinnen nooit eens verzetten.

 

In deze gemoedstoestand helpt de remedie ons het evenwicht te hervinden, zodat lichaam en geest weer met elkaar in harmonie zijn. Mensen leren vaker van het leven te genieten en een onschuldig tijdverdrijf te zoeken, in plaats van altijd maar volop in actie te willen zijn.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Voor mensen met vaste principes en ideeën, die overtuigd zijn van hun eigen gelijk waar ze maar moeilijk van af te brengen zijn. Ze hebben sterk de wens iedereen om hen heen van hun eigen standpunt te overtuigen. Het zijn wilskrachtige types die zich volledig kunnen inzetten als het erom gaat hun eigen inzichten te verspreiden. Als ze ziek zijn blijven ze maar doorploeteren, waar anderen zich al lang ziek zouden hebben gemeld.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.