menu

SCLERANTHUS

Ken uzelf

SCLERANTHUS

Scleranthus annuus

Hardbloem

Scleranthus helpt als we maar niet tot een besluit kunnen komen. De ene keer zijn er twee opties, de andere keer zijn het er meer.

 

De onzekerheid van Scleranthus (hardbloem) speelt parten bij kleine en misschien toch niet zo kleine beslissingen. "Moet ik trouwen met Jos of met Peter?" en "Zal ik nu dat rode of dat blauwe hoesje kopen?" zijn allebei voorbeelden van Scleranthus.

 

Maar als die besluiteloosheid het gevolg is van dieper verborgen ambities die we hebben met ons leven, is Wild Oat wellicht beter geschikt. "Ik wil iets doen dat de moeite waard is. Zal trouwen en kinderen krijgen mij wel voldoening geven?"

 

Soms komt de besluiteloosheid van Scleranthus op een andere manier naar buiten. Zo blijkt dat mensen die last hebben van wisselende stemmingen en zeeziekte of wagenziekte de besluiteloosheid hebben van Scleranthus. Toch zijn deze symptomen geen van beide een indicatie voor Scleranthus – het draait altijd om de gemoedstoestand.

 

Als we deze remedie nemen, helpt dat erachter te komen wat we eigenlijk willen. We krijgen weer aansluiting met onze intuïtie en zijn in staat om zonder meer een duidelijke keuze te maken.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Mensen die er moeite mee hebben dat ze maar niet kunnen kiezen uit twee verschillende mogelijkheden. Meestal zijn het rustige lieden die hun ellende in stilte dragen, omdat ze er weinig voor voelen er met anderen over te praten.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.