menu

IMPATIENS

Maak contact met anderen

IMPATIENS

Impatiens glandulifera

Reuzenbalsemien

Impatiens zoals de naam al aangeeft is dit de remedie voor ongeduld, en de frustratie en prikkelbaarheid die daar dikwijls mee gepaard gaan. Dit is een gemoedstoestand waar iedereen weleens in verzeild kan raken, maar er zijn ook onvervalste Impatiens (reuzenbalsemien) persoonlijkheden die overal altijd grote haast mee hebben en die het vreselijk vinden als ze worden opgehouden door wat zij zien als het geneuzel van anderen. Om zulke ergernissen te voorkomen werken ze het liefst alleen. Het afdelingshoofd dat getekend wordt door Impatiens heeft de neiging het personeel vroeg naar huis te sturen, want dan is hij of zij sneller klaar.

 

Deze remedie helpt bij het onthaasten en om meer ontspannen om te gaan met anderen. Ook dit is een ingrediënt van de oorspronkelijke crisisformule van dr. Bach, als middel dat helpt om rusteloze gedachten en gevoelens tot bedaren te brengen.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Mensen die snel denken en handelen en alles het liefst op stel en sprong gedaan willen hebben, zonder aarzeling en zonder uitstel. Als ze ziek worden, willen ze zo snel mogelijk weer beter worden. Ze hebben grote moeite met mensen die traag zijn, want dat vinden ze verkeerd en alleen maar tijdverspilling. Ze zullen er alles aan doen om meer beweging te krijgen in zulke mensen. Vaak werken ze het liefst alleen, zodat ze alles in hun eigen tempo kunnen doen en bedenken.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.