menu

GORSE

Ken uzelf

GORSE

Ulex europaeus

Gaspeldoorn

Gorse is de remedie voor mensen die het niet meer zien zitten. Gorse (gaspeldoorn) staat voor een graad van somberheid die nog een stuk verder gaat dan die van Gentian, omdat de mensen van Gorse halsstarrig weigeren zich te laten aanmoedigen, overtuigd als ze zijn dat het allemaal hopeloos is. Wanneer deze mensen ziek worden, denken ze meteen dat het ongeneeslijk is en dat er niets aan te doen valt.

 

Desondanks heeft Dr Bach Gorse geclassificeerd als een remedie voor onzekerheid, en niet samen met Sweet Chestnut als een middel tegen wanhoop. Daaruit blijkt dat het grootste probleem bij mensen van Gorse het verlies van vertrouwen is: als we er toe kunnen worden overgehaald dingen in een ander perspectief te zien, betekent dat meestal toch een stap vooruit. En daar helpt Gorse bij.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Een sterk gevoel van hopeloosheid, men heeft het geloof opgegeven dat er nog veel aan te doen valt. Deze mensen proberen af en toe best wel een behandeling uit, omdat ze zich daartoe hebben laten overreden of om anderen een plezier te doen, maar verkondigen tegelijk omstandig dat er voor hen weinig hoop op verlichting is.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.