menu

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 

Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.

Bach Bloesems bij dieren

De Originele Bach Bloesems kunnen uw huisdieren behulpzaam zijn op precies dezelfde manier als voor uzelf en de rest van het gezin. Waar het om gaat is dat u de situatie bekijkt vanuit het standpunt van uw huisdier. Wat voor leven zou het dier leiden als het zelf kon kiezen? Is er thuis iets veranderd waardoor het beest bang of uit zijn normale doen is? Voor simpele situaties kunt u de bloesems meestal zelf wel bepalen, in de wetenschap dat dit een zachtwerkend systeem is en in elk geval nooit kan schaden.

De dosering is dezelfde als bij mensen. De veiligste manier is om de bloesems zo te verdunnen dat ze zo weinig mogelijk alcohol bevatten. Dit geldt vooral voor vogels en andere kleine dieren. Als u het verdunt, wordt het alcoholgehalte teruggebracht tot een niveau waarop het nog net te traceren valt. Dan is er geen probleem. Daarom adviseren wij een mengfles te samen te stellen en de verdunde druppels te geven met iets lekkers erbij.


Aanbevolen lectuur

Aan de hand van een van de hieronder aanbevolen boeken zult u wellicht makkelijker remedies kunnen vinden voor alledaagse problemen:

• Bach Flower Remedies for Animals, door Stefan Ball en Judy Ramsell Howard
• Emotional Healing for Cats, door Stefan Ball en Judy Ramsell Howard
• Emotional Healing for Horses and Ponies, door Stefan Ball, Heather Simpson en Judy Ramsell Howard
• Teach Yourself Bach Flower Remedies for Dogs, door Heather Simpson

 

In deze boeken zijn de inzichten terug te vinden van specialisten in dierlijk gedrag, met voorbeelden van toepassingen in de praktijk van de diverse bloesems. Het gaat hier om gedetailleerde, gezaghebbende studies die iedereen die om dieren geeft zou moeten willen lezen.

 

Bach Bloesems moeten uitsluitend worden geselecteerd als een bepaalde gemoedstoestand in het geding is. Als het gaat om de lichamelijke conditie van het dier of om verwondingen waarvoor een diagnose en een behandelplan moeten worden opgesteld, zult u toch naar de dierenarts moeten. Wees altijd voorzichtig met boeken die bloesems ten onrechte koppelen aan specifieke lichamelijke stoornissen. Dit kan ertoe leiden dat uw dier geen adequate hulp krijgt en elke ingreep van de dierenarts te laat komt.


Verdere hulp

Therapeuten voor dieren die geregistreerd staan bij de Bach Foundation Registered Animal Practitioners (afgekort BFRAP) zijn er speciaal voor opgeleid het gedrag van dieren te observeren en aan de hand daarvan conclusies te trekken over hoe het dier zich voelt, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken voor de bloesem. Als u hulp wenst bij het selecteren van bloesem van uw huisdier, kunt hier een Bach dierenconsulent bij u in de buurt vinden.

 

Die zal dan contact willen hebben met uw dierenarts voor een verwijzing en er zeker van willen zijn dat het dier is gecontroleerd op een conditie waar nog geen diagnose voor was gesteld.