Rock Rose – Zonneroosje (Helianthemum nummularium)

bloesem Rock Rose - Bach bloesem

Iedereen ervaart wel eens schrikmomenten waarbij je jouw emoties niet meer onder controle hebt.
De bloesem Rock Rose kan dan uitkomst bieden en is onderdeel van de Bach RESCUE mix

Rock Rose is de bloesem bij angstige emoties. Maar ook bij schrikmomenten, door bijvoorbeeld een ongeluk en nare dromen. Daarom wordt deze bloesem als zodanig gebruikt als een belangrijk ingrediënt in de traditionele crisiscombinatie Bach RESCUE. De gemoedstoestand van de Rock Rose (zonneroosje) kan zijn begonnen als een meer alledaagse stemming als die van de Mimulus of Red Chestnut, maar is vervolgens uit de hand gelopen. Er is sprake van paniekaanvallen, waardoor men niet meer helder kan denken. Door deze bloesem krijgt de betrokkene zijn kalmte en moed weer terug. Als we weer moed hebben, zijn we in staat de angst te vergeten, buiten te sluiten.

De beschrijving van Edward Bach

De RESCUE bloesems zijn voor noodgevallen waarin er geen enkele hoop meer lijkt te zijn. Bij ongelukken of een plotselinge ziekte, of wanneer iemand doodsbenauwd is of het ernstig genoeg is om de mensen in de omgeving grote schrik aan te jagen. Als de persoon niet bij bewustzijn is, kunnen de lippen iets met deze bloesem worden bevochtigd. Daarnaast kunnen er nog meer bloesems nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer men een ernstige kwelling ervaart kan de bloesem Agrimony ondersteunen.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jouw emoties? Vind de bloesem die bij jou past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.