Bach bloesems die je kunt inzetten bij dieren

Wist je dat je de Bach bloesems ook kunt gebruiken bij huisdieren, of bijvoorbeeld konijnen en paarden?
Er zijn tal van situaties te bedenken die ervoor zorgen dat je huisdier niet happy is.

De Originele Bach bloesems kunnen voor jouw huisdieren behulpzaam zijn op precies dezelfde manier als ze voor jou en de rest van het gezin zijn. Waar het om gaat is dat u de situatie bekijkt vanuit het standpunt van je huisdier. Is er thuis iets veranderd waardoor het beest bang of uit zijn normale doen is? Voor simpele situaties kun je de bloesems meestal zelf wel bepalen, in de wetenschap dat dit een zachtwerkend systeem is en in elk geval nooit kan schaden.

De dosering is dezelfde als bij mensen. De veiligste manier is om de bloesems zo te verdunnen dat ze zo weinig mogelijk alcohol bevatten. Dit geldt vooral voor vogels en andere kleine dieren. Als je het verdunt, wordt het alcoholgehalte teruggebracht tot een niveau waarop het nog net te traceren valt. Dan is er geen probleem. Daarom adviseren wij een mengfles te samen te stellen en de verdunde druppels te geven met iets lekkers erbij.

Bach bloesems moeten uitsluitend worden geselecteerd als een bepaalde gemoedstoestand in het geding is. Als het gaat om de lichamelijke conditie van het dier of om verwondingen waarvoor een diagnose en een behandelplan moeten worden opgesteld, zal je toch naar de dierenarts moeten. Wees altijd voorzichtig met boeken die bloesems ten onrechte koppelen aan specifieke lichamelijke stoornissen. Dit kan ertoe leiden dat een dier geen adequate hulp krijgt en elke ingreep van de dierenarts te laat komt.

Verdere hulp

Therapeuten voor dieren die geregistreerd staan bij de Bach Foundation Registered Animal Practitioners (afgekort BFRAP) zijn er speciaal voor opgeleid het gedrag van dieren te observeren en aan de hand daarvan conclusies te trekken over hoe het dier zich voelt. Op deze manier kunnen de juiste keuzes gemaakt voor de bloesem. Als je hulp wenst bij het selecteren van bloesem van jouw huisdier, kun je een Bach dierenconsulent bij jou in de buurt vinden.

Die zal dan contact willen hebben met de dierenarts voor een verwijzing en er zeker van willen zijn dat het dier is gecontroleerd op een conditie waar nog geen diagnose voor was gesteld.


De Bach bloesems wijzer

Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op de behoeftes van je huisdier. Benieuwd welke bloesem geschikt is voor jullie? Vind de bloesem die bij jullie past via onze Bach bloesem wijzer.

Bach bloesem wijzer »

©Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van dr. Bach.