5 vragen die jij je partner kunt stellen om meer verbondenheid met elkaar te voelen

Valentijnsdag, de dag van de liefde… Vandaag is hét moment om eens stil te staan bij je relatie en de diepte op te zoeken zodat je nog meer verbondenheid met je partner voelt. Steek wat kaarsen aan, open die goede fles wijn die je nog ergens hebt liggen en zet je telefoon op stil. We hebben 5 vragen verzameld die je aan je partner kunt stellen waardoor je je relatie een diepere laag geeft.

Vind je het ongemakkelijk of lastig om je open te stellen voor je partner? Elk van de 38 door dr. Bach ontdekte bloesems is gericht op een bepaalde karaktertrek of gemoedstoestand. De Bach bloesem emotiegroep ‘Maak contact met anderen’ bestaat uit de volgende Bach bloesems: Heather, Impatiens en Water Violet.

 

  1. Hoe voel jij je momenteel echt over onze relatie en wat kunnen we doen om deze nog sterker te maken?

Met deze vraag nodig je je partner uit om hun diepste gevoelens over de relatie te delen. Door eerlijk te zijn en geen waardeoordeel aan het antwoord van de ander te hangen creëer je ruimte voor openhartige communicatie. Wellicht komen er wat zwakke plekken naar boven: het perfecte moment om samen te brainstormen over manieren hoe je deze kunt versterken. Door samen te brainstormen over manieren om de relatie te versterken, toon je betrokkenheid en bereidheid om samen te groeien.

 

  1. Wat zijn jouw persoonlijke waarden en hoe kunnen we die integreren in onze relatie?

Voorbeelden van persoonlijke waarden zij bijvoorbeeld eerlijkheid, vrijheid en verantwoordelijkheid. Hoe zijn deze waarden nu geïntegreerd in jullie relatie? En als jullie waarden niet overeen komen, hoe zorgen jullie er dan voor dat er genoeg ruimte is voor deze waarden? Deze vraag opent de deur naar een diepgaand gesprek over wat echt belangrijk is voor jullie beiden. Door te bespreken hoe deze waarden in jullie relatie kunnen worden geïntegreerd, kun je een sterke basis leggen voor wederzijds begrip en respect.

 

  1. Is er iets uit het verleden dat je dwarszit en dat we samen kunnen bespreken of aanpakken?

Een pittige, maar soms noodzakelijke vraag: hij moedigt openheid en kwetsbaarheid aan door ruimte te bieden voor het bespreken van eventuele onopgeloste kwesties uit het verleden. Het geeft je partner de gelegenheid om eventuele emotionele bagage te delen en biedt de kans om samen naar oplossingen te zoeken.

 

  1. Hoe kunnen we elkaar beter ondersteunen in onze individuele doelen en dromen?

Hoewel je in een relatie altijd met z’n tweeën bent, is het belangrijk om je individuele doelen en dromen niet uit het oog te verliezen. Deze vraag benadrukt de wederzijdse steun en betrokkenheid bij elkaars persoonlijke groei en ontwikkeling. Het moedigt aan tot samenwerking en teamwork binnen de relatie.

 

  1. Wat zijn enkele manieren waarop we meer verbondenheid en intimiteit kunnen ervaren in ons dagelijks leven?

Deze vraag richt zich op het versterken van de emotionele band en het creëren van een diepere verbinding in het dagelijks leven. Door drukke levens kan het zijn dat je soms een stukje verbondenheid en intimiteit mist in je relatie. Door deze vraag met elkaar te bespreken stimuleer je concrete en creatieve manieren om aan deze behoefte te voldoen.