menu

Aspen

Populus tremula
Ratelpopulier (Esp)

Aspen is de remedie voor angsten waarvoor geen oorzaak kan worden aangewezen.
Enerzijds kan het zijn dat de angst van Aspen (esp) niet meer is dan een voorgevoel, het ongemakkelijke gevoel dat er iets onplezierigs of schrikbarends staat te gebeuren.
Anderzijds kan het gaan om een serieuze angst, met lichamelijke symptomen zoals overeind staande haren.

 

Sommige mensen zien Aspen als een angst die alleen 's nachts opkomt, omdat het samenhangt met nachtmerries. Aspen zou zeker een juiste remedie zijn voor degenen die 's nachts wakker liggen, uit angst voor iets onbestemds. Dr. Bach zei echter dat bang zijn in het donker een angst is voor Mimulus, omdat de oorzaak duidelijk kan worden aangegeven (het donker). Bovendien doen de onbestemde angsten van Aspen zich net zo goed overdag voor, in het volle zonlicht.

 

 

De beschrijving van Edward Bach:

Vage, onbestemde angsten waar geen verklaring of reden voor is aan te wijzen. 
Toch kan de patiënt doodsbenauwd zijn dat er iets vreselijks zal gebeuren, al weet hij zelf niet wat. Zulke vage, onverklaarbare angsten kunnen zich zowel overdag als 's nachts voordoen. De mensen die eraan lijden, zijn vaak ook bang er met anderen over te beginnen.


Bron: The twelve healers and other Remedies (Edward Bach). Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.