menu

VINE

Leven en laten leven

VINE

Vitis vinifera

Wijnrank

Vine is voor mensen die weten wat ze willen en die tevens menen te weten wat het beste is voor een ander. Het zijn sterke personages die graag de macht hebben, maar waarvan de schaduwzijde kan zijn dat ze de neiging hebben anderen met geweld ergens toe te dwingen.

 

Tirannieke vaders en autoritaire bazen zijn typisch negatieve voorbeelden van de Vine (wijnstok) omdat ze absolute gehoorzaamheid verlangen van anderen en het hen weinig kan schelen of ze goed liggen bij het personeel, zolang dat hun bevelen maar opvolgt. Wat dat betreft verschilt Vine heel erg van Vervain. Degenen met Vervain proberen anderen tot een standpunt over te halen; de mensen van Vine leggen anderen zonder pardon hun mening op.

 

De positieve aspecten van Vine maken de betrokkenen tot verstandige, vriendelijke gidsen die inspirerend kunnen werken op anderen, zonder dwang toe te passen. Als we de neiging hebben iedereen te commanderen, moet deze remedie ons wijzen op dit positieve aspect.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Zeer bekwame mensen die niet twijfelen aan hun eigen vaardigheden en die verzekerd zijn van succes. Ze zijn zo zelfverzekerd dat ze ervan overtuigd zijn dat anderen er alleen maar beter van worden wanneer die alles precies zo aanpakken als zijzelf doen of zouden doen. Zelfs als ze ziek zijn, blijven ze nog bevelen uitdelen. In rampsituaties kunnen zulke mensen echter goud waard zijn.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.