menu

ROCK WATER

Leven en laten leven

ROCK WATER

Aqua petra

Bronwater

Rock Water is de remedie voor mensen die zichzelf tot in het extreme wegcijferen.

 

Mensen met deze gemoedstoestand proberen zichzelf op een of andere manier te perfectioneren. Ze leggen zichzelf regels en taken op en zijn hard voor zichzelf als ze vinden dat ze tekortschieten.

 

Voorzover ze anderen willen beïnvloeden, is dat alleen door het goede voorbeeld te geven. Ze hebben niet de neiging anderen luid te bekritiseren, zoals de Beech-persoon doet, noch te overreden (Vervain) of te commanderen (Vine).

 

De remedie van Rock Water (bronwater) zal ons er niet van weerhouden verheven idealen te koesteren en na te streven. Het kan er daarentegen voor zorgen dat we ons wat meer ontspannen. We zijn minder streng voor onszelf en wijzen onschuldige pleziertjes niet meer categorisch af.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Voor mensen die er wel een heel rechtlijnige manier van leven op na houden; ze ontzeggen zichzelf allerlei geneugten en pleziertjes omdat ze vinden dat het werk vóór alles gaat. Ze zijn heel streng voor zichzelf. Ze willen gezond, sterk en actief zijn, en doen naar hun eigen overtuiging alles om dat ook te blijven. Ze hopen dat ze een voorbeeld kunnen zijn voor anderen, zodat die hun denkbeelden overnemen en zo ook een beter mens worden.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.