menu

ROCK ROSE

Uw zorgen overwinnen

ROCK ROSE

Helianthemum nummularium

Zonneroosje

Rock Rose is de remedie tegen panische angsten, maar ook bij schrikmomenten (door bv een ongeluk) en nare dromen en is als zodanig een belangrijk ingrediënt in de traditionele crisiscombinatie van dr. Bach.

 

De gemoedstoestand van de Rock Rose (zonneroosje) kan zijn begonnen als een meer alledaagse stemming als die van de Mimulus of Red Chestnut, maar is vervolgens uit de hand gelopen, zodat sprake is van een paniekaanval waardoor men niet meer helder kan denken.

 

Door de remedie krijgt de betrokkene zijn kalmte en moed weer terug. Als we weer moed hebben, zijn we in staat de angst te vergeten, buiten te sluiten.

 

De beschrijving van Edward Bach:

De rescue remedie. De remedie voor noodgevallen waarin er geen enkele hoop meer lijkt te zijn. Bij ongelukken of een plotselinge ziekte, of wanneer de patiënt doodsbenauwd is of de conditie ernstig genoeg is om de mensen in de omgeving grote schrik aan te jagen. Als de patiënt niet bij bewustzijn is, kunnen de lippen iets met deze remedie worden bevochtigd. Daarnaast kunnen er nog meer remedies nodig zijn, bijvoorbeeld als de betrokkene niet bij kennis is, en in feite dus in een diepe slaap verkeert, Clematis; bij een ernstige kwelling Agrimony, enz.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.