menu

OAK

Vind hoop en geluk

OAK

Quercus robur

Eik

Oak is de remedie voor doortastende personen die zich niet door tegenslag uit het veld laten slaan. Vastberaden zwoegen zij voort, zonder zichzelf een moment van rust te gunnen, tot ze de uitputting nabij zijn.

 

De Oak (eik) is iemand waar veel mensen op vertrouwen, en ze hebben dan ook een uitgesproken plichtsbesef. Ze zijn ontdaan en uit hun doen als ze door ziekte of uitputting gedwongen zijn het rustiger aan te doen.

 

Dat is het positieve aan de persoon die met de Oak wordt geassocieerd. De negatieve kant echter is de koppige weigering rust te nemen als de behoefte daaraan zich duidelijk manifesteert. De remedie wordt toegepast om ons te helpen flink te blijven bij tegenslagen, terwijl we er tegelijkertijd ook door kunnen leren dat het soms beter is gas terug te nemen.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Voor mensen die worstelen met hun genezing en daar hard voor vechten, of die dat moeten doen in het gewone leven. Ze blijven het maar proberen, ook al lijkt de situatie uitzichtloos. Ze blijven vechten. Ze zijn niet tevreden met zichzelf wanneer ze door ziekte hun werk niet optimaal kunnen doen. Het zijn dappere lieden, mensen die bij grote problemen het gevecht aangaan en nooit de hoop verliezen.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.