menu

MIMULUS

Uw zorgen overwinnen

MIMULUS

Mimulus guttatus

Maskerbloem

 

Mimulus is de remedie voor bekende angsten. Als u ergens angstig of ongerust over bent, en u kunt aangeven wat dat "ergens" is, dan is Mimulus (maskerbloem) voor u de juiste remedie.

 

De angsten die horen bij Mimulus zijn alledaags van karakter: angst voor spreken in het openbaar, angst voor het donker, voor agressieve honden, bang voor ziekte en pijn. Ook een fobie kan vallen onder Mimulus, als de aanleiding voor de angst kan worden aangegeven, bijvoorbeeld pleinvrees of angst voor spinnen en vogels. Als de fobie wel erg grote vormen aanneemt, is Rock Rose wellicht een betere remedie. Gaat het echter om een vage angst, zonder een specifiek aan te geven oorzaak, dan is Aspen mogelijk weer een betere keuze.

 

Mimulus wordt gebruikt als remedie voor diegenen die over het geheel genomen nogal nerveus, timide en verlegen zijn. Mensen die snel blozen of stotteren, en die gelegenheden waar veel mensen op afkomen en die veel belangstelling trekken in de regel mijden.

 

Mimulus maakt de moed en kracht die in ons sluimeren wakker, waardoor we de beproevingen van alledag zonder angst tegemoet kunnen zien.

 

De beschrijving van Edward Bach:

Angst voor wereldse zaken, ziekte, pijn, ongelukken, armoede, voor het donker, om alleen te zijn, angst voor pech. Angsten voor het leven van alledag. Deze mensen dragen hun kruis in stilte en durven er niet met anderen over te praten.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.