menu

GENTIAN

Ken uzelf

GENTIAN

Gentiana amarella

Gentiaan

Gentian is voor een relatief lichte somberheid die we soms ervaren als er dingen misgaan.
Je mist bijvoorbeeld de bus, zakt voor een examen, grijpt naast een kans: dat geeft dan een terugslag. Vaak gaat het vanzelf weer over, maar de remedie kan worden gebruikt om dat proces te versnellen, waardoor we weer in staat zijn zelf alles recht te breien in plaats van alleen maar te hopen en af te wachten.

 

Gentian (slanke gentiaan) wordt vaak verward met Gorse, dat ook een remedie is voor somberheid omdat er dingen zijn fout gelopen. Hier gaat het hooguit om een gradueel verschil. Bij de stemming van Gorse gooien mensen de handdoek in de ring. Ze laten zich niet eens meer aanmoedigen. Zelfs als ze dan toch op zoek gaan naar een oplossing, doen ze dat zo bokkig dat ze er voortdurend bij zeggen dat het eigenlijk zinloos is. Mensen in de gemoedstoestand van de Gentian zijn minder pessimistisch en eerder bereid het opnieuw te proberen.

 

De beschrijving van Edward Bach:

 

Mensen die zich snel laten ontmoedigen. Als ze goed herstellende zijn van een ziekte, of wanneer het in het dagelijks leven steeds beter gaat, hoeft er maar iéts tegen te zitten of ze beginnen onmiddellijk te twijfelen en verliezen weer de moed.

 

button-verkooppunt.png 

 

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.