menu

© Teksten gebruikt met toestemming van The Bach Centre (www.bachcentre.com). 

Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.

Bachs crisisformule

De traditionele remedie voor bij een crisis is de meest bekende van allemaal – en dat terwijl het eigenlijk helemaal geen "remedie" is! In feite gaat het namelijk om vijf verschillende remedies:
Rock Rose
Impatiens
Cherry Plum
Star of Bethlehem
Clematis

Dit mengsel maakte Edward Bach voor noodgevallen en crisissituaties, de momenten dat er geen tijd is om zorgvuldig uw eigen afwegingen te maken. Het kan worden gebruikt om u door momenten van stress heen te helpen, van een plotseling opkomende examenvrees tot de naschok van een ongeluk.

Het meest bekende fabricaat van de crisisformule wordt verkocht onder de merknaam Rescue.

De crisisformule is bedoeld om problemen op te vangen die zich plotseling voordoen. Als u werkt aan een onderliggend probleem, of in feite elke dag gered moet worden, dan hebt u meer aan een eigen combinatie van remedies, als oplossing op de langere termijn.

Als cream

...bevat de crisisformule dezelfde vijf remedies die ook in de vloeistof zitten, plus Crab Apple, de reinigingsremedie. Deze formule stamt uit begin jaren '60 en werd samengesteld door Nora Weeks, Edward Bachs assistente.

Ook de cream is een combinatie voor noodgevallen en gemakkelijk uitwendig aan te brengen over bulten en alle mogelijke kneuzingen.

 

Overige voorgemengde formules

Sommige fabrikanten leveren voorgemengde combinaties waarvan ze zeggen dat die bedoeld zijn voor specifieke problemen.

Wees daar voorzichtig mee. Van de traditionele crisisformule is in de loop der jaren gebleken dat er voor bijna elk noodgeval wel iets nuttigs in zit. Maar dat geldt niet voor mengsels voor specifieke situaties en symptomen. Die werken vaak niet, omdat ze niet op de persoon zijn geselecteerd.

De enige doeltreffende manier om te kunnen omgaan met specifieke situaties die niet zijn aan te merken als noodgeval, is om een geheel op de persoon gerichte selectie te maken.