menu

    Daten met Valentijn?

02/02

Daten met Valentijn?

Sla je slag met de juiste Bach bloesems!

Altijd overdreven kritisch bij het daten? Vallen je allerlei pietluttige dingen op aan de ander? Of hoor je jezelf vaak klagen waardoor het nooit echt gezellig wordt? Jammer, want het kan ook anders met de juiste Bach bloesems. Gun jezelf dat steuntje in de rug en ga ervoor!

 

Valentijnsdag-daten.jpg

 

De heilzame kracht van de natuur. Dat is in het kort waar de bloesem-therapie van Edward Bach op neerkomt. Onderverdeeld in zeven groepen hoofdemoties kwam hij tot 38 onevenwichtige gemoedstoestanden die met behulp van de energie van zijn bloesemtincturen in balans worden gebracht. Zoals bij de gevoelens die loskomen bij het daten. Afhankelijk van iemands reactie daarop, kunnen onderstaande bloesems (let op: dit is slechts een kleine selectie van de mogelijkheden) ondersteunen om die emoties in balans te brengen.

De Beech kan een goede raadgever zijn bij dates

“Voor mensen die heel erg zien wat er niet goed is aan iemand, heel erg letten op iets of alleen maar naar de minpunten van iemand, het eten of de datelocatie kijken”, licht Bach-consulent en trainer Annemiek Bongers toe. “Dus eigenlijk mensen die heel erg kritisch en veroordelend kunnen zijn. Bij dates zou Beech hen meer ruimte kunnen geven verder te kijken dan die allereerste indruk, de schoonheid van dingen in te zien en de ander meer kansen te bieden.”

Met de Crap Apple verlies je jezelf niet in de details

Verlies je je in de kleinste details tijdens je date, voel je jezelf niet goed genoeg of schaam je je voor je puistjes of vettige haar bijvoorbeeld, dan past Crab Apple wellicht meer. “Ook wel de reinigingsremedie genoemd voor mensen die snel gefixeerd raken, niet tevreden over hun uiterlijk zijn en zich kunnen verliezen in de kleinste details. Doorgaans mensen die daardoor het grotere geheel uit het oog verliezen, bijvoorbeeld als ze uren bezig zijn om de juiste schoenen te kiezen. Dan helpt Crab Apple om weer te relativeren en alles in het juiste perspectief te zien.”

Optimisme en er vertrouwen in houden met de Willow

Dan zijn er nog de mensen die in de slachtofferrol schieten en veel klagen over hun arme ik. “Mensen die tijdens een date bijvoorbeeld alleen maar klagen over exen of eerdere dates waardoor het er niet gezelliger op wordt. Of degenen die er naderhand in blijven hangen en verbitterd raken als het geen leuke date was.” Hen raadt onze consulent de Bach-bloesem Willow aan als ondersteuning. “Bedoeld om de moed erin te houden als ze in het proces van daten zitten.”

Een Bach bloesem is voor iedereen anders

Ieder persoon is anders en reageert anders op situaties. Bij het kiezen van een Bach bloesemremedie is het daarom belangrijk uit te gaan van de eigen persoonlijkheid; wat voel ik en hoe reageer ik daar op? Door die gevoelens met de juiste bloesem(s) in balans te brengen, zal de hinderende emotie vanzelf weer naar de achtergrond verdwijnen. Hulp nodig? Laat u informeren door het winkelpersoneel of door een geregistreerd Bach-consulent. 

Waar te koop

Geef uw postcode of woonplaats in

en vindt het verkooppunt bij u in de buurt